Η ζωή είναι "στεγνό": 8 λόγοι για την έλλειψη της κολπικής λίπανσης

Από 18 έως 50 ετών, περίπου το 17% της κυρίες είναι αντιμέτωποι με το πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας, τουλάχιστον κατά την ερωτική επαφή. Με την ηλικία, η πιθανότητα ανεπάρκεια κολπική λίπανση αυξάνει.

Μία στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 50 έως 60 ετών πάσχει από έλλειψη αυτό το πολύτιμο υγρό, ενώ έρωτα, και το 16% παραπονιούνται ότι τους προκαλεί πόνο. Αλλά τι θα μπορούσε να είναι ο λόγος;

δεν αρκεί λίπανση στις γυναίκες όταν ενθουσιασμένος

Κολπική

Κανονική κόλπο θα πρέπει να είναι στεγνή, το βλεννογόνο και το κανάλι του τραχήλου της μήτρας και τις σάλπιγγες απαιτούν συνεχή υγρασία. Γιατί κολπική υπάρχει πάντα, σε κάθε γυναίκα, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Κολπική (ή κολπική) το μυστικό — το αποτέλεσμα πολλών αδένες που βρίσκονται μπροστά από τον κόλπο, στον τράχηλο της μήτρας και των σαλπίγγων. Επιπλέον, αν και το κόλπο αδένες να παράγουν λίπανση έχει τη βέλτιστη σύνθεση του λιπαντικού που διατηρείται με το de transudation — η διείσδυση από το υγρό τμήμα του αίματος μέσω των τριχοειδών τοίχους και πρόσβαση στην κολπική κοιλότητα. Το transudate είναι ένα λευκό (λίγο γκρι) lac παχύρρευστο υγρό με ελαφρώς όξινο ή όξινο pH (3.0 και 5.0).

Που παράγεται συνεχώς από το κολπικό λιπαντικό με όξινο pH, προστατεύει τη γυναίκα από τη μόλυνση και να "ξεπλένει" τα νεκρά επιθηλιακά κύτταρα, κρατώντας τον κόλπο καθαρό.

Καθημερινά οι γυναίκες το σώμα παράγει από 1 έως 5 ml κολπικού υγρού. Το ποσό αυτό ποικίλλει ανάλογα με την υγεία των γυναικών, τις φάσεις του έμμηνου κύκλου, η σεξουαλική δραστηριότητα ακόμη και την ποιότητα της πραγματικής σεξουαλικής επαφής και άλλες παραμέτρους.

Τι να αντικαταστήσει το κόλπο;

Τεχνητή λίπανση για τον έρωτα είναι το νερό και το λάδι (λίπος) που βασίζεται. Το δεύτερο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά λατέξ, όπως το πετρέλαιο λιπαντικά μπορεί να προκαλέσει ρήξη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως λιπαντικό βαζελίνη, λάδι μωρό ή το μωρό κρέμες — επίσης δεν είναι ασφαλής. Και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το λιπαντικό σάλιο. Στο στόμα υπάρχουν πολλά βακτήρια και μύκητες που θα είναι μόνο πάρα πολύ ευτυχείς να εξερευνήσετε νέες περιοχές. Το όφελος του κολπικού βλεννογόνου, ακόμα και ξεραμένα — το ιδανικό μέρος για τη διείσδυσή τους.

Κολπική — ελαφρώς ημιδιαφανές, με μια υπόλευκη απόχρωση μάλλον άχρωμο. Είναι ενδιαφέρον, είναι ατομική για κάθε άτομο και μπορεί να διαφέρουν σε αλλαγή του ερωτικού συντρόφου. Και η υφή του και η γεύση του ποικίλει ανάλογα με τη φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου και μπορεί να διαφέρουν ακόμη και στη διαδικασία της πραγματικής επαφής

δεν αρκεί λίπανση στις γυναίκες, αν την έναρξη της θεραπείας
 • ωοθυλακική φάση κολπικές εκκρίσεις είναι σχεδόν διαφανές, πιο υγρό, όγκο 1-2 ml την ημέρα (για την ταινία μοιάζει σαν ένα σημείο με διάμετρο 2-3 cm), σχεδόν άοσμο ή με ένα πολύ αδύναμο ξινή μυρωδιά;
 • φάση της ωορρηξίας, το ποσό αυξάνεται σε 4 ml ανά ημέρα (το μέγεθος των σημείων πάνω στο strip — 5 cm), αυξημένη πλαστικότητα, βλεννογόνοι μπορεί να εμφανιστεί μπεζ σκιά?
 • ωχρινική φάση — το μυστικό για το πιο παχύρρευστο, kiselevtsy, κιτρινωπή απόχρωση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, εάν η κολπική έχουν αποκτήσει το χρώμα και το ξεχωριστό άρωμα — ήρθε η ώρα να δείτε ένα γιατρό.

Η μυρωδιά είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ενεργή ζωή των βακτηρίων και μυκήτων που ζουν στον κόλπο.

Σε σταθερές ξηρότητα του κόλπου, αντιμετωπίζετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • βλεννογόνου γίνεται λεπτότερη, οι τοίχοι χάνουν την ελαστικότητά τους και μπορεί να αρχίσει να αιμορραγεί;
 • κατά τη διάρκεια της συνουσίας, η γυναίκα βιώνει δυσανεξία (κνησμό, αίσθημα καύσου) ή ακόμη και πόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, η φαγούρα και αίσθηση καψίματος αισθάνεται, ακόμα και από την προσιτότητα;
 • ακόμη και στην διέγερση της διαδικασίας, το ποσό της βλέννας δεν αυξάνεται;
 • λόγω του γεγονότος ότι η ουρήθρα βρίσκεται κοντά στο κόλπο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε συχνή και επώδυνη ούρηση.

Αν ξαφνικά το μυστικό δεν ήταν αρκετό, θα πρέπει να κοιτάξουμε για το λόγο. Έχουμε λίστα με τα πιο κοινά: κάποια προβλήματα λύνονται γρήγορα, ενώ άλλοι απαιτούν ένα ταξίδι στο γιατρό. Το κύριο πράγμα — να Προσανατολίσει στο χρόνο, τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αφυδάτωση — δεν είναι το πιο σπάνιο, λόγω της έλλειψης των κολπικών εκκρίσεων σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες μερικές φορές να καθίσει σε μια πολύ αυστηρή δίαιτα, και μερικές φορές η καταλληλότητα των στόχων του εξάσκηση έτσι-που ονομάζεται "ξήρανση". Σε αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ενεργό χρήση αλκοόλ και η παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα.

Η λύση στο πρόβλημα

Να αναθεωρήσει το καθεστώς για το νερό. Την ημέρα οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 2-2,5 λίτρα νερό σε οποιαδήποτε μορφή. Αν επιπλέον επισκέψεις στο γυμναστήριο, η κατανάλωση υγρών μπορεί να είναι υψηλότερο. Αν μιλάμε για τη σκόπιμη μείωση της περιεκτικότητας σε νερό του σώματος, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι η κολπική ξηρότητα είναι "καμπάνα" του σώματος, σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά, και να υποφέρουν τα εσωτερικά όργανα. Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο μέτρα που απαιτούνται από τον εαυτό του;

Ορμονική ισορροπία

Μερικές φορές η κολπική ξηρότητα είναι μια παρενέργεια των διαδικασιών φυσικό του σώμα.

Παραγωγή βλέννας είναι το αποτέλεσμα των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα). Αν αυτά δεν είναι αρκετά, η παραγωγή βλέννας είναι διαταραγμένη, που αναπτύχθηκε την κολπική ξηρότητα.

Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων προκύψει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • ηλικία που σχετίζονται με την ατροφία του κολπικού τοίχους και μείωση της βλέννας που παράγεται, συνήθως αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και είναι ένα από τα συμπτώματα;
 • μειωμένη έκκριση των αδένων παρατηρείται στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό του παιδιού *
 • κάποιες γυναίκες παραπονιούνται για την έλλειψη των κολπικών εκκρίσεων στην αρχή και στο τέλος του έμμηνου κύκλου — πράγματι, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα επίπεδα των οιστρογόνων κάτω, αλλά ένα φυσιολογικό, υγιές γυναίκα δεν πρέπει να υποφέρουν από ξηρότητα;
 • οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες και ασθένειες κατά την οποία μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα.

Η λύση στο πρόβλημα

Η ανεπάρκεια οιστρογόνων αντιμετωπίζεται από την εισαγωγή του από το εξωτερικό. Αυτό γίνεται με την κολπική δακτυλίους που περιέχουν οιστρογόνα, κολπική οιστρογόνα κρέμα ή οιστρογόνα, τα οποία εισέρχονται στον κόλπο. Φυσικά, όλες αυτές οι μέθοδοι για την καταπολέμηση της ξηρότητας πρέπει να διορίσει έναν γιατρό.

Τα κεφάλαια αυτά έχουν αντενδείξεις. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να συνταγογραφείται σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού ή ενδομητρίου, οι ασθενείς με κολπική αιμορραγία, οι έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες.

Φαρμακευτική αγωγή

Η λήψη πολλών φαρμάκων οδηγεί σε μια μείωση στην παραγωγή των κολπικών εκκρίσεων. Για παράδειγμα, η πιο κοινή από του στόματος αντισυλληπτικά με βάση την προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει επίσης φάρμακα που αναστέλλουν την παραγωγή των οιστρογόνων:

 • καρδιαγγειακά φάρμακα,
 • αντι-υπερτασικά φάρμακα (για να μειώσει την πίεση)
 • αντικαταθλιπτικά
 • διουρητικά,
 • αντιισταμινικά και φάρμακα, που έχει αντι-οιστρογονική δραστηριότητα (για τη θεραπεία ινομυώματα ή ενδομητρίωση), κ. λπ.
δεν αρκεί λίπανση στις γυναίκες, όταν η διέγερση προκαλεί

Η λύση στο πρόβλημα

Αν η αιτία του ξηρού είναι το φάρμακο, θα πρέπει να ελέγξετε με το πόσο καιρό θα πάρει. Κανονικά γενιά μυστικό αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Αλλά μερικές φορές δεν μπορείς να το αναιρέσεις, και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα γυναικολόγο και να χρησιμοποιήσετε ειδικά μέσα για την ενυδάτωση του κόλπου.

Η έλλειψη προοίμιο για τη σεξουαλική επαφή

Η μέση γυναίκα για την πλήρη διέγερση απαιτείται 8-10 και μερικές φορές ακόμη και 15 λεπτά.

Εάν ο συνεργάτης είναι σε μια βιασύνη, στη συνέχεια, επιπλέον λίπανση, μπορεί να μην είναι σε θέση να παράγεται στη σωστή ποσότητα, και το κόλπο θα γίνει ξηρό, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της επαφής.

Η λύση στο πρόβλημα

Να συζητήσουμε για ερωτικά παιχνίδια με το σύντροφό σας. Συμβαίνει ότι ο άνθρωπος είναι σε μια βιασύνη, γιατί φοβόταν ότι μπορεί να "δεν θα τα καταφέρω", μέχρι το σημείο της πλήρους διέγερση από τη σύντροφό του.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν ανδρολόγος ή ένα κατάστημα της εν λόγω εμπορεύματα σχετικά με το θέμα της απόκτησης κεφαλαίων (τζελ, λιπαντικά), επιτρέποντας να καθυστερήσει τη στιγμή του οργασμού.

Μη-τυπική σεξουαλική πράξη

Ό, τι πηγαίνει πέρα από το μέσο όρο σεξουαλική επαφή, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου.

Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, για παράδειγμα: είναι πολύ ενεργό και παρατεταμένη επαφή με έναν εταίρο είναι πάρα πολύ δύσκολη η διείσδυση, η χρήση των αξεσουάρ που είναι συναισθηματικά και σωματικά μείωση γυναικεία λίμπιντο, ένα ασυνήθιστο σκηνικό, μια ψυχολογική απροθυμία των γυναικών να διεξάγει σεξουαλική πράξη στη στιγμή, κ. λπ.

Η λύση στο πρόβλημα

Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται η συμμετοχή του ερωτικού συντρόφου. Αν η γυναίκα είναι όλα τα μη-πρότυπο όσον αφορά τη σεξουαλική επαφή ικανοποιημένοι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λιπαντικά — συνθετικά λιπαντικά.

Αντίδραση σε προϊόντα υγιεινής

Φαίνεται, τόσο πιο καθαρό το καλύτερο; Όχι στην περίπτωση του κόλπου, το οποίο είναι ένα οικολογικό θώκο για μια ευρεία ποικιλία από βακτηρίδια και μύκητες. Στο πρότυπο όλων αυτών των οργανισμών που κατοικούν στον κόλπο και να διατηρήσει ένα όξινο pH.

Αν το παρακάνετε με τα προσωπικά προϊόντα υγιεινής περιέχουν αντιβακτηριακά συστατικά (triclosan, για παράδειγμα), είναι δυνατό να καταστρέψει το σύνολο της χλωρίδας και επιβλαβείς, και το σπίτι, χρήσιμα. Και δεν ξηραίνει τους βλεννογόνους, διαταράσσει την παραγωγή των κολπικών εκκρίσεων.

Η λύση στο πρόβλημα

λίπανση στις γυναίκες όταν ενθουσιασμένος

Για να πλύνετε με μόνο απλό ζεστό νερό, χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων με αντι-βακτηριακή συστατικά. Η χρήση τους είναι επιτρεπτή με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού, κανονικά, το σώμα έχει αρκετή από τις πιο κοινές θεραπείες νερό.

Αν χρειάζεστε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένα με το "υποαλλεργικό" και έχουν pH μεταξύ 3.8 έως 4.5, όχι περισσότερο. Αλκαλικό απορρυπαντικό με υψηλό pH (Σαπούνια, λοσιόν) για να εφαρμόσετε, δεν είναι απαραίτητο. Με την ευκαιρία, το μαρασμό επίδραση έχουν επίσης douching, κολπικό ντους, και το κολύμπι σε πισίνα με χλώριο.

Κακές συνήθειες

Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά τα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια οδηγεί σε επιδείνωση της παροχής αίματος από όλα τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων της πυέλου. Η πρακτική δείχνει ότι λίγους μήνες μετά τη διακοπή του Καπνίσματος, το πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας εξαφανίζεται. Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ, το οποίο, όπως αναφέραμε παραπάνω, συμβάλλει στην αφυδάτωση.

Η λύση στο πρόβλημα

Αν μια γυναίκα γνωρίζει ότι μπορεί να είναι μια έλλειψη λιπαντικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καλύτερα πριν να μην πίνει αλκοόλ και να μειώσει τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζονται. Είναι δυνατό, φυσικά.

Ασθένεια

Σε ορισμένες ασθένειες και συνθήκες, είναι επίσης μια έλλειψη κολπική λίπανση:

Μετά την αφαίρεση των ωοθηκών, μειώνει το επίπεδο των οιστρογόνων που παράγονται, και, κατά συνέπεια, μειώνεται η παραγωγή των κολπικών υγρών. Κατά την ανάπτυξη σύνδρομο Sjogren είναι μια αυτοάνοση συνδετικού ιστού.

Υπάρχουν παρατυπίες στους διάφορους αδένες του εξωτερικού έκκριση, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των κολπικών εκκρίσεων. Σε αυτούς τους ασθενείς η ξηρότητα είναι γιορτάζεται όχι μόνο στο στόμα, τη μύτη, το δέρμα και του κόλπου.

 1. Στο φόντο της μέθοδοι θεραπείας του καρκίνου από την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία.
 2. Με την ενδομητρίωση.
 3. Όταν η εμμηνορροϊκού κύκλου, για οποιοδήποτε λόγο.
 4. Για το ιστορικό της φλεγμονώδους διαδικασίας στο κόλπο και την ουρήθρα.
 5. Αλλεργική αντίδραση σε προφυλακτικά και άλλα μέσα για την πρόληψη της εγκυμοσύνης και λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, συμπεριλαμβανομένων σπερματοκτόνα.

Η λύση στο πρόβλημα

Με την παρουσία της παθολογίας του κάθε είδους, που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου θα πρέπει να συζητήσετε αυτό το πρόβλημα με το γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας. Η νόσος περιορίζει την επιλογή και μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτη αντίδραση σε κάτι ενυδάτωση.