Κολπικό έκκριμα: κανονική κολπικό έκκριμα, λευκό, κίτρινο και καφέ απαλλαγής

Μερικές γυναίκες γνωρίζουν τι μπορεί και τι πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό κολπικό έκκριμα και όταν απαλλαγή από τον κόλπο μιλάει για την ασθένεια.

επιλογή όταν ενθουσιασμένος

Κολπικό έκκριμα μπορεί να διαφέρουν στο χρώμα (κόκκινο-αιματηρή, καφέ, γκρι, μαύρο, λευκωπό, πράσινο, κίτρινο, ροζ), την υφή (σαν ζελέ, cheesy, αφρώδη) με τη μυρωδιά και χωρίς μυρωδιά. Κολπικό έκκριμα μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα (φαγούρα, ερεθισμός, πόνος) ή μπορεί να είναι το μόνο σύμπτωμα της νόσου. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε τους πιο κοινούς τύπους των κολπικές εκκρίσεις και να περιγράφουν μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των ασθενειών που συνοδεύονται από εκκρίσεις. Επίσης, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πρόβλημα των κολπικών εκκρίσεων σε έγκυες γυναίκες.

Υγιείς γυναίκες που έχουν κολπικό έκκριμα αποτελείται από βλέννα που παράγεται από τους αδένες του τραχήλου της μήτρας. Ένα μικρό αλλά επίμονη κολπική απαλλαγή από τον κόλπο σας βοηθήσει να καθαρίσει το γεννητικό σύστημα των γυναικών και την πρόληψη της εμφάνισης της λοίμωξης.

Κανονική κολπικό έκκριμα δεν άφθονα, τους βλεννογόνους, μπορεί να είναι ελαφρώς θολό από την πρόσμιξη των επιθηλιακών κυττάρων από τον κόλπο, αν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καθημερινή σωματική κατανομή μπορεί να γίνει ελαφρώς κιτρινωπό. Η φύση και η ποσότητα των κολπικών εκκρίσεων εξαρτάται από την ημέρα του εμμηνορρυσιακού κύκλου: mid-κύκλο όταν η προσέγγιση της ωορρηξίας κολπικό έκκριμα γίνεται ένα παρόμοιας υφής με το ασπράδι, την απαλλαγή είναι πιο πλούσια από ό, τι συνήθως, πιο αλκαλικό. Αυξάνει την ποσότητα των κολπικών εκκρίσεων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, ιδιαίτερα κατά τη σεξουαλική επαφή. Κανονική απαλλαγή δεν προκαλεί δυσφορία, δεν προκαλούν δυσφορία: φαγούρα, το κάψιμο και ερεθισμό των γεννητικών οργάνων. Αν PAP σε κανονική απαλλαγή, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός των λευκοκυττάρων και χλωρίδας που θα κυριαρχείται από τα ραβδιά.

Η μυρωδιά του φρέσκου απαλλαγή από τον κόλπο είναι σχεδόν απούσα, μυρίζοντας την απαλλαγή εμφανίζεται όταν πολλαπλασιάζονται σε βακτήρια.

 • Διαφανές, ελαστικό, ολισθηρό απαλλαγή, παρόμοια με αυγό πρωτεΐνη, πλούσια σε μεσο — περίοδο του κύκλου πριν από την ωορρηξία είναι φυσιολογικό.
 • Κρεμώδης πενιχρό επιλογή — το δεύτερο μισό του κύκλου είναι ο κανόνας.
 • Κρεμώδης απαλλαγή — τις τελευταίες ημέρες του κύκλου — ο κανόνας.
 • Διαφανές, λευκό ή ελαφρώς κιτρινωπό απαλλαγή με θρόμβων κατά τις πρώτες ώρες μετά από συνουσία χωρίς προφύλαξη, όταν το σπέρμα μπαίνει στο κόλπο είναι φυσιολογική.
 • Άφθονο υγρό απαλλαγή λευκό, το πρωί μετά το σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι ο κανόνας.
 • Ελάχιστη κρεμώδες λευκό απαλλαγή μετά το σεξ με προφυλακτικό ή χωρίς εκσπερμάτωση στο αιδοίο — κολπική λίπανση είναι φυσιολογικό.
 • Scarlet κόκκινο κηλίδες αίματος, και χειρότερα — την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, η πρώτη ημέρα είναι ο κανόνας.
 • Επισημάνετε με το κόκκινο του αίματος αιματηρή ραβδώσεις στη μέση του κύκλου (μεταξύ των περιόδων) — αυτό θα γίνει σύντομα μετά την ωορρηξία κατά τη μέση του κύκλου — φυσιολογική παραλλαγή.
 • Υγρό φωτεινό υπόλευκο έκκριμα, παρόμοιο με το γάλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως αυξάνει με την αύξηση της θητείας — ο κανόνας, αν δεν ερεθίζει τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και έχουν δυσάρεστη οσμή.

Επιλογή πριν από την έμμηνο ρύση

Η χλωρίδα και το μυστικό του κόλπου εξαρτάται από ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των διαφορετικών φάσεων του κύκλου, έτσι το χρώμα και η συνοχή της απαλλαγής μπορεί να αλλάξει πριν από την έμμηνο ρύση, η απαλλαγή μπορεί να γίνει πιο θολό, κίτρινο, ή λευκό και είναι πιο άφθονο (αίσθημα σταθερή υγρασία), το πιο παχύρρευστο. Αλλά ενώ διατηρεί την εν λόγω απαλλαγή ή μετά την έμμηνο ρύση, ειδικά αν αυτά τα συμπτώματα ενώνει κνησμός του κόλπου ή κοιλιακό πόνο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό γυναικολόγο.

Καφέ απαλλαγής πριν την έμμηνο ρύση είναι μια έκκριση που αναμιγνύεται με το αίμα. Αιμορραγία κανονική μπορεί να εμφανιστεί σε μια ημέρα ή δύο πριν από την έναρξη της βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία. Αν κηλίδες αίματος πριν από ένα μήνα για περισσότερο από 2 ημέρες, ή καφέ, ροζ, κόκκινο-καφέ απαλλαγής εμφανίζονται στη μέση του έμμηνου κύκλου είναι πιθανό να αναφέρετε τη νόσο.

Καφέ απαλλαγής πριν την έμμηνο ρύση μπορεί σήμα: ορμονικές διαταραχές, παρουσία των τυχόν λοιμώξεις (ιδιαίτερα σε ενδομητρίτιδα — φλεγμονή του ενδομητρίου), αιματολογικές παθήσεις, τη φύση. Πολύ συχνά τέτοια φαινόμενα συνοδεύουν υπερπλασία του ενδομητρίου, πολύποδες του ενδομητρίου. Ειδικότερα, καφέ απαλλαγής πριν την έμμηνο ρύση σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα (πόνος με την έμμηνο ρύση διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες ακατάσχετη αιμορραγία, θρόμβους) είναι σημάδια της ενδομητρίωσης.

Καφέ απαλλαγής στα μέσα του κύκλου μπορεί να είναι ένα σημάδι της προγεστερόνης ανεπάρκεια και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η κατάσταση θα προκαλέσει στειρότητα και να απαιτούν θεραπεία. Πολύ βαριά αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση — Χρειάζεστε έναν υπέρηχο για να αξιολογήσει την κατάσταση των εσωτερικών γεννητικών οργάνων. Μια τέτοια αιμορραγία μπορεί να είναι συμπτώματα της ινομυώματα της μήτρας, ενδομητρίωση, κάτω από το φυσιολογικό πάχος του ενδομητρίου (η επένδυση της μήτρας) και απόξεση (η διαδικασία), δεν μπορούν να απαιτούνται. Αν η αιτία της αιμορραγίας υπερτροφία (αύξηση του πάχους του ενδομητρίου, πολύποδες στο ενδομήτριο ή τον τράχηλο, το ξύσιμο, θα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Αυτό θα σταματήσει την αιμορραγία και να επιτρέψει την ιστολογική εξέταση για να αποκλείσει πιο σοβαρή παθολογία.

Επιλογή για ασθένειες

Μόνιμη, δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου της επιλογής, εκτός από κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, συμβαίνει όταν μια γυναίκα παίρνει ορμονικά αντισυλληπτικά, ή πάσχει από υπογονιμότητα και δεν έχει καμία φλεγμονή στον κόλπο.

 • Al κηλίδες λίγες ημέρες πριν από την έμμηνο ρύση — αυχενική διάβρωση, endocervicitis.
 • Al αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η απόσπαση του ωαρίου ή του πλακούντα, απειλούμενη αποβολή.
 • Al κηλίδες αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή — μικρές σχισμές του κόλπου, που σχηματίζεται κατά τη σεξουαλική επαφή, αυχενική διάβρωση, τραχηλίτιδα.
 • Μετά από έκτρωση μπορεί να είναι κηλίδες αίματος, τα διάφορα μεγέθη και το χρώμα. Μετά από 1 εβδομάδα. Να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας και να κάνετε ένα έλεγχο υπερήχων.
 • Βλέννα λευκό ή διαφανές βλέννα που ραβδώνεται με το λευκό στο τέλος του κύκλου, πριν από την έμμηνο ρύση — αυχενική διάβρωση, τραχηλίτιδα (φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας κανάλι). Η βλέννα που κατά κάποιο τρόπο συνδέεται με τον τράχηλο της μήτρας.
 • Λευκό ή πηγμένο γάλα για τυρί όπως το γιαούρτι επιλογής, ταινία με λευκό χρώμα ή πλάκας ανάμεσα στα μεγάλα και τα μικρά χείλη του αιδοίου, στην κλειτορίδα, συνήθως σε συνδυασμό με ψωμί ή ξινόγαλο μυρωδιά — μυκητίαση (καντιντίαση).
 • Λευκό ή ελαφρά πρασινωπό, γκριζωπό, ξεφλούδισμα ταινίες της επιλογής, συνήθως σε συνδυασμό με τη μυρωδιά του ψαριού κολπική dysbiosis (gardnerellosis).
 • Κιτρινωπό ή πρασινωπό, ακατάσχετη απαλλαγή, οξεία βακτηριακή λοίμωξη του κόλπου, οξεία εξαρτηματίτιδα (φλεγμονή των ωοθηκών), οξεία σαλπιγγίτιδα (φλεγμονή των σαλπίγγων).
 • Λιγοστά κίτρινο ή πρασινωπό έκκριμα — βακτηριακή λοίμωξη του κόλπου, της μήτρας, αυχενική διάβρωση, χρόνια εξαρτηματίτιδα (φλεγμονή των ωοθηκών), χρόνια σαλπιγγίτιδα (φλεγμονή των σαλπίγγων).
 • Πυώδης απαλλαγή πράσινο, παχύ, σε συνδυασμό με βλέννα, ενισχύοντας την τάση, μετά την αφόδευση — πυώδης τραχηλίτιδα.
 • Η κατανομή των μεγάλων θρόμβων κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως — μια κλίση του τραχήλου, αίμα πήξη — τάση να θρόμβωση, ελλείψεις βιταμινών της ομάδας β, η παθολογική διαδικασία στη μήτρα (πολύποδας, ενδομητρίωση, ινομυώματα). Επίσης, αυτή η απαλλαγή, αν η γυναίκα είναι η ενδομήτρια συσκευή.
γυναίκα

Κατανομή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κολπικό έκκριμα ιδίως φοβούνται τις γυναίκες. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την παρουσία των εκκρίσεων και να ακολουθήσουν τη φύση τους.

Επιλογή στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Κολπικό έκκριμα κατά την πρώιμη περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου, μπορεί να είναι πιο πλούσια από ό, τι συνήθως, αυτό είναι φυσιολογικό, εάν η απαλλαγή παραμένει διαφανής, καμία μυρωδιά και δεν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, όπως φαγούρα ή πόνος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η εμφάνιση κολπικής αιμορραγίας στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να υποδεικνύει την αυτόματη έκτρωση και έκτοπη κύηση. Πυώδης ή υπόλευκο έκκριμα από τον κόλπο στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία της λοίμωξης.

Λευκό απαλλαγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως συμπτώματα της τσίχλα.

Κηλίδες καφέ απαλλαγής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ δυσμενής σύμπτωμα. Αυτό είναι ένα σημάδι της επαπειλούμενη αποβολή. Άλλες ασθένειες εδώ και. Μπορεί να αυξήσει τις εκκρίσεις στο ημερών από την αναμενόμενη έμμηνο ρύση, το χρώμα της απαλλαγής μπορεί να είναι κιτρινωπό. Όριο σεξουαλική δραστηριότητα σε αυτό το διάστημα, για να αποφευχθεί η απειλή της διακοπής της κύησης.

Χορήγηση κατά τα τελευταία στάδια της κύησης. Στη μέση της εγκυμοσύνης και σε μεταγενέστερα στάδια φυσιολογικό κολπικό έκκριμα μπορεί να γίνει πιο πηχτό και παχύ. Ξαφνικά κηλίδες μπορεί να υποδεικνύει την έναρξη μιας αποβολής ή πρόωρου τοκετού, ως εκ τούτου, αμέσως μετά την ανίχνευση της θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια από έναν γιατρό. καφέ απαλλαγής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να υποδηλώνει αιμορραγία από μικρά αγγεία του τραχήλου της μήτρας και επίσης απαιτούν ιατρική εξέταση.

Απαλλαγή μετά τον τοκετό

Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του μέχρι την αποκατάσταση του βλεννογόνου της μήτρας (ενδομήτριο), η νεαρή μητέρα έχει σώσει γεννητικών απαλλαγή - κολπική. Πότε θα σταματήσει; Προς το τέλος της εγκυμοσύνης η μήτρα ζυγίζει περίπου 1 kg. Αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού και του πλακούντα είναι να μειωθεί δραματικά, και θα χάσετε περίπου 250-300 ml αίματος. Αυτή η απώλεια αίματος θεωρείται φυσιολογική, αυτό είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή.

Εμφανίζονται ανεξάρτητα από το αν γέννησε φυσιολογικά ή με καισαρική τομή. Συνήθως μέχρι 10 ημέρες lochia κηλίδες, που αργότερα γίνονται φως και διαρκεί για 5-6 εβδομάδες. Ενώ η επιλογή συνεχίζεται, οι γιατροί συστήνουν ότι οι γυναίκες πλύσιμο μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα. Γι ' αυτό είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι με νερό. Συνεχίζοντας την επιλογή, μπορείτε να πλύνετε το ντους, όχι μπάνιο. Μπάνιο με 5-6 εβδομάδες μετά την εξέταση από γυναικολόγο. Ωστόσο, αν η μήτρα είναι πολύ αργή ή πολύ γρήγορα, μειώνοντας την εκροή από αυτό που μπορεί να σπάσει. Μερικές φορές υπάρχει μια απόφραξη της μήτρας με θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή αρχίζει.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας:

 • Αν έχετε κάθε μία ώρα για να ενυδατώσει εντελώς το αίμα από τα υγειονομικά μαξιλάρι και διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες.
 • Αν οι εκκρίσεις μυρίζει άσχημα;
 • Αν έχετε πυρετό;
 • Αν έχετε πυρετό;
 • Αν αισθανθείτε συνεχή πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα.

Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με απόφραξη του τραχήλου της μήτρας θρόμβων αίματος και την επιδείνωση της εκροής. Για τη θεραπεία, οι γιατροί συνταγογραφήσει εργαλεία που μειώνουν τη μήτρα και την ανακούφιση της φλεγμονής. Αν μήτρας λοίμωξη αναπτύσσεται, τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν το θηλασμό. Πολλά αντιβιοτικά δεν διεισδύει στο μητρικό γάλα και να βλάψει το μωρό. Συμβουλευτείτε ένα γυναικολόγο και παιδίατρο. Ο παιδίατρος μπορεί να δώσει το παιδί για τα βιολογικά προϊόντα που θα προστατεύουν το έντερο από την δράση των αντιβιοτικών.

Κολπικό έκκριμα, πριν και μετά το σεξ

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης των αδένων του προθάλαμο του κόλπου στις γυναίκες ξεκινήσει ενεργά την ανάπτυξη των λεγόμενων λίπανση του κόλπου. Ως εκ τούτου, η παρουσία του μια υγρή κρυσταλλική εκκρίσεις αμέσως πριν τη σεξουαλική επαφή ή κατά τη διάρκεια του σεξ είναι φυσιολογικό.

Η εμφάνιση παχύ βαριά απαλλαγή (ίσως και με δυσάρεστη οσμή) αμέσως μετά το σεξ (ή δεύτερη ημέρα) μπορεί να σχετίζονται με τον καθαρισμό του κόλπου από το σπέρμα (αυτό είναι εφικτό, εάν η σεξουαλική πράξη ήταν πλήρης, ανδρικό οργασμό και δεν προφυλακτικό χρησιμοποιήθηκε). Συνήθως, μια τέτοια επιλογή γρήγορα να σταματήσει. Η αιμορραγία από τον κόλπο κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής ή αμέσως μετά από αυτό μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία της μήτρας, αυχενική διάβρωση.

Η εμφάνιση του λευκού, κίτρινο, γκρι ή πρασινωπό πυώδεις εκκρίσεις από τον κόλπο λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά το σεξ μπορεί να σημαίνει την ανάπτυξη της λοίμωξης. Αν η βλέννα αποκτά ένα συγκεκριμένο χρώμα, μυρωδιά, απαιτείται η βοήθεια από έναν εξειδικευμένο ειδικό, επειδή αυτό το χαρακτηριστικό μιλά για την παθολογία των οργάνων της πυέλου. Μυρωδιά μπορεί να είναι ένα σημάδι της μια πυώδης διαδικασία, αλλά έχει ένα κιτρινωπό-πράσινο απαλλαγή. Αυτό το σύμπτωμα είναι χαρακτηριστικό της βλεννόρροια, τριχομονάδες.

Οι ασθένειες αυτές μεταδίδονται μέσω του σεξ χωρίς προφυλάξεις ή μεταγγίσεις αίματος. 1-3 εβδομάδες μετά τη μόλυνση υπάρχουν και άλλα συμπτώματα: φαγούρα, αίσθημα καύσου στον κόλπο, την ουρήθρα, πόνο κατά τη συνουσία. Επικοινωνήστε με αιμορραγία (μετά τη σεξουαλική επαφή) μπορεί να οφείλεται σε παθολογία του τραχήλου της μήτρας (που ανιχνεύεται από τη γυναικολογική εξέταση) ή παθολογίας της μήτρας — πολύποδες, υπερπλασία, τα ινομυώματα, κ. λπ. Να διευκρινίσει τους λόγους που πρέπει να κάνετε έναν υπέρηχο σε διαφορετικές περιόδους του κύκλου, μπορεί να χρειαστεί δοκιμές λειτουργική διάγνωση.