Γιατί οι θηλές σκληραίνουν γυναικών: αίτια

Το πιο ευαίσθητο μέρος του γυναικείου σώματος – Στήθος. Συχνά σε αυτή την περιοχή υπάρχει μια αίσθηση δυσφορίας. Είναι πιο μιλήσουμε σχετικά με το γιατί σκληραίνουν οι θηλές.

Προφανείς λόγους

θηλές σε γυναίκες

Εμπειρογνωμόνων στον τομέα της γυναικολογίας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες σκληρό θηλές:

 1. Λόγω της παρατεταμένης στρες. Όπως γνωρίζετε, στο στήθος, ένα τεράστιο αριθμό των νευρικών απολήξεων. Αν μια νεαρή μητέρα είναι αγχωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε το γάλα εξαφανίζεται. Άλλες γυναίκες αρχίζουν να σκληραίνουν οι θηλές.
 2. Αλλαγή των ορμονικών επιπέδων.
 3. Μια ιογενής νόσος. Πολλές γυναίκες με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να αλλάξει το Στήθος.
 4. Ισχυρή διέγερση.
 5. Οι θηλές μπορεί να συρρικνωθεί και να σκληρύνει από οποιαδήποτε αφής.

Οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι η πιο κοινή αιτία για αυτό το σύμπτωμα είναι τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Αντίδραση στο στήθος, στον ενθουσιασμό

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί οι γυναίκες είναι οι θηλές σκληραίνουν. Είναι περισσότερο για να εξετάσει κάθε μία από αυτές.

Κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά σε μια σεξουαλική πράξη. Το στήθος μπορεί να αλλάξει κάποιος από τους ισχυρούς, κάποιος από το φως διέγερσης. Και κάποια μέλη του δικαιότερη σεξ και παραμένουν στην ίδια κατάσταση.

Γιατί η διέγερση σκληρύνει οι ρώγες; Αυτό οφείλεται στην έντονη παραγωγή των ενδορφινών – των ορμονών της χαράς. Αν ένας άντρας δει ότι τα είδωλα της η κυρία συρρικνωθεί, το δέρμα έγινε τραχύ περίγραμμα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνει τα πάντα σωστά.

Το συναισθηματικό παράγοντα ή ασθένεια

Μια λιγότερο συχνή αιτία γιατί σκληραίνουν οι θηλές είναι το άγχος. Αυτή η αλλαγή εμφανίζεται σε περίπου τρία τοις εκατό των γυναικών. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι ευαίσθητα σε διαταραχές και εμπειρίες. Αυτό οδηγεί σε ορμονική διαταραχή, και στη συνέχεια αλλάξτε τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως και να αλλάξετε την εμφάνιση των θηλών.

Οποιαδήποτε ασθένεια – αυτό είναι επίσης μια μεγάλη στρες στο σώμα. Πολλές νέες μητέρες κατά τη γαλουχία, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν η θερμοκρασία του σώματος μερικά από αυτά είναι η στασιμότητα του γάλακτος, οι θηλές αρχίζουν να σκληραίνουν, να πρήζεται και κοκκινίζει.

Το πρώτο σημάδι της εγκυμοσύνης

Η φύση έχει ότι το σώμα της γυναίκας είναι σχεδιασμένο για να δημιουργήσει νέα ζωή. Μόλις το αυγό είναι πήρε τον καρπό του, αρχίζει να προετοιμαστούν για το παιδί ρουλεμάν. Πολλά συμπτώματα μπορεί να σας ειδοποιήσει η μέλλουσα μητέρα για την ενδιαφέρουσα θέση πιο γρήγορα από ό, τι το έμπειρους ειδικούς ή σύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό.

Το προφανές σύμπτωμα είναι η αλλαγή στην εμφάνιση της θηλής του μαστού. Σκουραίνει, σκληραίνει και να πρηστεί. Συχνά σε αυτή την περιοχή υπάρχει ένα αίσθημα δυσφορίας και ελαφρύ πόνο. Η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί ότι το μπούστο της ήταν ακόμη ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Τι είναι ο λόγος; Το σώμα στο φυσικό επίπεδο, είναι προετοιμασία για τη μετά τον τοκετό και τη γαλουχία. Κατά συνέπεια, η επέκταση αγωγού διαμορφώνεται του μαστικού αδένα. Το 70 τοις εκατό των γυναικών εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το 25 τοις εκατό κατά το δεύτερο και το τρίτο, και το υπόλοιπο 5 τοις εκατό δεν θα αντιμετωπίσετε τυχόν αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίδραση στην απτική επαφή ή επιμέρους χαρακτηριστικό γνώρισμα

Πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται γιατί θηλές σκληραίνουν ακόμη και το παραμικρό άγγιγμα. Το δέρμα στην περιοχή αυτή γίνεται τσαλακωμένο και τραχύ. Μια τέτοια αμυντική αντίδραση είναι ένα επιμέρους χαρακτηριστικό της το σώμα. Κάποιες κυρίες σαν σύμπτωμα:

 • Λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα είναι μετά από ένα ζεστό μπάνιο θα βουτήξει σε μια τρύπα στον πάγο, το σπίτι θα ' ρθει το κρύο δρόμους ελαφριά ρούχα. Απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία οδηγεί σε παρόμοιες αλλαγές.
 • Επειδή η σωματική άσκηση. Περίπου 2 τοις εκατό των γυναικών κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων υπάρχει μυϊκός σπασμός. Κατάσταση φωτοστέφανα αποκατασταθεί ανεξάρτητα μετά από 10 έως 15 λεπτά μετά από μια εξαντλητική προπόνηση.
 • Σχεδόν το 70 τοις εκατό των γυναικών θηλές σκληραίνουν και πόνο λόγω των ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Συχνά αυτό συμβαίνει πριν από την έμμηνο ρύση ή την ωορρηξία.

Εκεί είναι το λιγότερο κοινό χαρακτηριστικό του σώματος, όταν το στήθος πάντα έχει μια συμπιεσμένη δομή με σκληρές ρώγες. Οι γυναίκες ζουν με αυτό σε όλη τη ζωή, και ότι δεν παρεμβαίνει.

Η λάθος επιλογή

Γιατί ρώγες συχνά σκληραίνει και πονάει; Παραδόξως, ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί να σχετίζονται με αλλεργίες. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα φοράει ρούχα κατασκευασμένα από χαμηλής ποιότητας υλικό. Μερικές γυναίκες αρέσει να φορούν ένα σουτιέν, ένα ή δύο μέγεθος μικρότερο από το αρχικό για να κάνει τους πλεονέκτημα ακόμη πιο εκπληκτικό. Επίσης, αυτό μπορεί να φαίνεται παρόμοια με την ασθένεια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τα συναισθήματα

στήθος

Όπως αποδείχθηκε, υπάρχουν μια σειρά λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έχουν θηλές σκληραίνουν. Το φαινόμενο αυτό είναι κανόνας αν:

 • Ο πόνος είναι ήπιος. Έχει τον ίδιο χαρακτήρα καθ ' όλη την ημέρα. Δεν ενισχύεται με το χρόνο.
 • Δεν υπάρχουν επιπλέον συμπτώματα.
 • Ο πόνος είναι παρούσα όχι περισσότερο από τρεις ημέρες.
 • Δεν υπάρχει πρήξιμο.
 • Δεν υπάρχει ερυθρότητα.

Ένα πρότυπο είναι ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, την ωορρηξία, τη γαλουχία και πριν από τον έμμηνο κύκλο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η επαγγελματική βοήθεια είναι απαραίτητη. Μικρή ενόχληση μπορεί να αφαιρεθεί pomassirovti αυτή την περιοχή που ρέει κινήσεις, λαμβάνοντας ένα ζεστό ντους.

Χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια

Μερικές φορές, η σκλήρυνση των θηλών μπορεί να είναι ένα πρωτεύον σύμπτωμα μιας σοβαρής ασθένειας. Θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια, αν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 1. Αν η δυσφορία αυξάνεται συνεχώς. Στη συνέχεια, εκφράζεται σε απότομη, μόλις και μετά βίας ανεκτό πόνο.
 2. Ως επιπλέον χαρακτηριστικά: πυρετός, ερυθρότητα, διάβρωση, οίδημα.
 3. Ταυτόχρονη πόνο και σε άλλες περιοχές του σώματος.
 4. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε απαλλαγή από τις θηλές. Η εξαίρεση είναι η περίοδος της γαλουχίας ή της εγκυμοσύνης.
 5. Όταν αποκαλύπτοντας το στήθος σφραγίδα.

Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί αν ταυτόχρονα με την σκλήρυνση ρώγες υπάρχουν παραπάνω συμπτώματα. Μπορεί να είναι ένας προάγγελος σοβαρή ασθένεια, από μαστίτιδα από καρκίνο. Απαιτείται να κάνετε τα εξής:

 • Ελάτε σε συνεννόηση με τον θεραπευτή, mammologist ή γυναικολόγο.
 • Για να τραβήξετε μια σειρά από τυπικές εξετάσεις: ούρα, κόπρανα, ΚΤΚ.
 • Για να κάνετε υπερηχογράφημα (us).
 • Να υποβάλλονται σε μια μαστογραφία.
 • Προαιρετικά αντιστοιχίσετε μια βιοψία για να ανιχνεύσει τα καρκινικά κύτταρα.

Ένας αριθμός μελετών που θα σας επιτρέψει να εξαλείψει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών σε πρώιμο στάδιο.

Και τι γίνεται με τους άντρες;

Στο ερώτημα γιατί σκληραίνουν οι θηλές, αφορά περισσότερο τις γυναίκες. Αυτό δεν είναι να πούμε ότι οι άνδρες με τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπίζουν. Παρόμοια συμπτώματα μπορεί να προκύψει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Για έντονη διέγερση.
 • Σε κατάσταση μέθης από αλκοόλ.
 • Αυτό συμβαίνει συχνά σε εφήβους στην εφηβεία.

Η ένδειξη αυτή, καθώς και τις γυναίκες, μπορεί να είναι ένας προάγγελος της σοβαρής ασθένειας.

Συμπέρασμα

Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό ως ακίνδυνο και σοβαροί λόγοι για τους οποίους σκληρύνει οι ρώγες. Ακούστε το σώμα σας. Να αξιολογήσουν τη φύση του πόνου. Αναλύστε την περιουσία σας, σχετικά με το θέμα της επιπλέον συμπτώματα. Αυτό θα επιτρέψει σε σας για να προσδιορίσετε εάν αυτό το σύμπτωμα κανονική ή παραπομπή σε ειδικό.